Головна » 2018 » Вересень » 1 » ТАНЦЮВАТИ! ТВОРИТИ! ПЕРЕМАГАТИ!
19:45
ТАНЦЮВАТИ! ТВОРИТИ! ПЕРЕМАГАТИ!

Танець - це ціле море емоцій, це мистецтво і велике захоплення. Так про свої хореографічні заняття може сказати кожен з учасників танцювального колективу "Парадіз" Старобільського районного Будинку творчості дітей та юнацтва. Нещодавно настійливість та любов до танцю принесли вихованцям таку омріяну перемогу на IX Міжнародному фестивалі-конкурсі "Морська перлина", що пройшов у Одесі минулого серпневого тижня.
Старобільчани вже вдруге беруть участь у цьому святі танцю та вокалу для дітей з України, Білорусі та Молдови. Цього літа вони єдині, хто приїхав позмагатися за перемогу з Луганської області. Більше тридцяти юних танцюристів разом зі своїми наставниками Вікторією Мозго та Кристіною Євсюковою підготували та показали на розсуд журі шість танців - по два у трьох вікових групах (змішаній, старшій і середній).
Саме виступи у змішаній та старшій віковій групах принести старобільським дітлахам найголовніший приз фестивалю-конкурсу - Гран-прі з хореографії. Вимогливі судді віддали найвищі бали двом танцю-вальним постановкам "Парадізу" - "Україну не здолати" та "Ми на стилі". Решта танців посіли у своїх категоріях перші місця.
- До речі, із всієї програми конкурсу журі виділило три найсильніших у постановці та техніці виконання номери і відразу два з них були наші! - говорить Вікторія Мозго. - Це дає відчуття великої гордості за наших дітей!
Однак тиждень в Одесі був наповнений для хлопчиків і дівчаток не тільки репети-ціями та творчими баталіями на сцені. Всі вони разом зі своїми наставниками весело та насичено провели дозвілля на чорноморському побережжі.
- В Одесі ми встигли все. Побували на знаменитих вулицях і в історичних місцях, здійснили незабутню вечірню прогулянку на катері та похід у дельфінарій, культурно провели час в оперному театрі, - розповідає Кристіна Євсюкова. - Ми подивились балет "Спляча красуня". А ще в ці дні ми відвідали хореографічний майстер-клас, за що спасибі організаторам конкурсу. І звичайно ж, в нашій подорожі було багато моря. Куди ж в Одесі без нього!
Організатори фестивалю-конкурсу вручили призи юним учасникам-переможцям, а також їх педагогу Вікторії Мозго - статуетку як кращому керівнику творчого колективу та лист-подяку за плідну працю, підтримку і розвиток талантів дітей і молоді, за професійність і стремління в майбутнє.
Тож чергова творча сходинка подолана нашими дітьми сміливо і яскраво. В багажі у них після цього - не тільки досвід виступу на великій одеській сцені, а й безліч емоцій і вражень. Літні канікули, сповнені репетицій та перемог, надовго запам'-ятаються всім учасникам "Парадізу". І, пев-но, додадуть бажання перемагати і далі.

Присмак перемог прикрасить літній відпочинок ще кількох вихованців Будинку творчості дітей та юнацтва. Поки діти відпочивали, їх роботи, виконані ними напередодні разом з наставниками, брали участь у різних конкурсах та змаганнях. Так дипломом ІІІ ступеня Українського дер-жавного центру позашкільної освіти за підсумками всеукраїнської виставки-конкурсу науково-технічної творчості учнівської молоді "Наш пошук і творчість - тобі, Україно!" нагороджено Євгена Ємель-янова. Таку відзнаку він отримав за свою роботу - радіоелектронну гру "Їдемо на день народження до Шапокляк".
Поробки відразу трьох старобільських маленьких рукодільниць були визнані кращими на всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образо-творчого мистецтва "Знай і люби свій край". Нагороди Українського державного центру позашкільної освіти найдійшли до Старо-більська і в них вписані імена: Вероніки Сомової, вихованки гуртка "Декоративно-образотворче мистецтво" за роботу "Ста-робільськ - мій рідний край" (диплом ІІ ступеня, керівник - Лариса Романова); Наталії Сокирки , вихованки гуртка "Мо-делювання іграшок-сувенірів" за роботу "Лялька "Наталочка", і Мар'яни Туки, вихованки гуртка "Виготовлення сувенірів" за роботу "Годинник "Я буду довго гнати велосипед" (обидві дівчинки нагороджені дипломами ІІІ ступеня, займаються під керівництвом Марини Туки).

Вже зовсім скоро діти знов сядуть за шкільні парти. Та навчальний рік поч-неться не тільки у загальноосвітніх нав-чальних закладах, а й у позашкільних. Офіційно у вересні він стартує для старобільських хлопчиків і дівчаток у дитячо-юнацькій спортивній школі, дитячо-юнацькому клубі “Орля”, Будинку творчості дітей та юнацтва, де відвідування безкоштовні, а також чи-мало приватних студій та розвиваючих організацій, де за заняття з дітками їх батькам треба заплатити.
Тож, у кожного є можливість вибрати, зважаючи на наповненість гаманців та особисті прихильності. Головне, щоб діти знайшли захоплення до душі, розвивали свої таланти, а не просто витрачали час на безцільні пустощі.

Переглядів: 212 | Додав: klas_kerivnuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar